Nachtleven borgen in het Rotterdam van morgen

Op donderdagavond 29 juni organiseerden de N8W8 en Architectuur Instituut Rotterdam een avond in het teken van de nacht. Wat betekent het nachtleven voor Rotterdam? En hoe verhoudt stedelijke ontwikkeling zich tot het nachtleven?

Thys Boer

Fri May 12

 

Tijdens dit evenement verkenden we verschillende mogelijkheden voor een bruisend, veilig en toegankelijk nachtleven in Rotterdam. We verdiepten ons in casussen om lering uit te trekken en zochten naar oplossingen voor de toekomst. De avond startte met een presentatie van Lutz Leichsenring, voorzitter van de Berlin Club Commission, over wat we kunnen leren van Berlijn in termen van placemaking, placekeeping en nachtbeleid. Hierna volgde een panelgesprek met Lara Jade Vleeschhouwer, Hans de Jonge, Rosie Okhionkpamwionyi en Mitchel Sam Sin over Rotterdam en haar 24-uurseconomie. het derde programma-onderdeel was een panel over stedelijke ontwikkeling in relatie tot de nacht. Met Nikki van Dijk, Maurice Boumans en Folkert van Haagen focusten we ons met name op de vraag hoe nachtleven haar plek kan claimen en behouden in een steeds verder verdichtende stad. Beide gesprekken werden geleidt door Siobhan Burger. Tenslotte werd er een poëtische strik om de avond gedaan door Tyler Koudijzer.

Supporter worden

Door deel te nemen aan het nachtleven ontwikkelen bewoners van Rotterdam een creatieve, tolerante en onderzoekende houding.

Aanmelden